Logo

Zele beszámolója – Edzőmeccs éles környezetben

Egy héttel az előző Újpest elleni mérkőzés (emlékeztetőül 12:1 volt akkor a végeredmény) után, újra a lila-fehér alakulatot láttuk vendégül a Jégpalotában. A szurkolók kíváncsian várták, hogy mit vett ki csapatunkból a kedden lezajlott DAB elleni csata (3:0-ás hátrány után fordítottunk). A kezdésre nagyjából 350 néző gyűlt össze a lelátóra, közte mintegy 25 újpesti. A Vasas HC a lehető legerősebb kerettel várta az UTE-t (egyedül Martz és Szappanos hiányzott sérülés miatt a csapatból), a kapusposzton Kiss Tamás került be a kezdőbe, érdekességképpen a cserepadra nem Rajna Miklós (aki pihenőt kapott), hanem a junior Erik Pisio került. Ezek alapján a lila-fehéreknek nem lehettek vérmes reményei, de ami történt, arra még a legelvakultabb Vasas szurkolók sem számítottak.

I. harmad

Az első játékrészben még alig fél perc telt el a mérkőzésből, és már megzördült Szőke kapus hálója, történt ugyanis, hogy Gergely Csaba egy gyors akciót követően betalált Fodor Szabolcs és Makinen passzából. Ez a gól pedig megadta az alaphangot, hiszen rendkívül komolyan vették a piros-kékek a mérkőzést és játékosai erőteljes offenzívába kezdtek. Ennek eredményeképpen folyamatosan gördültek a hazai támadások a lilák kapuja felé, melyből Wéber (6. és 13. percben), Kangyal (12. perc) és Pavlis (16. perc) is betalált. Ezzel a mérkőzés már az első harmadban eldőlt, és már csak a gólarány maradt kétséges. Így a szünetben a szurkolók nyugodtan vonulhattak a büfébe, és tárgyalhatták ki az első játékrész történéseit.

Vasas HC – Újpesti TE 5:0

II. harmad

A középső játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, az UTE nem tudott komoly ellenállást kifejteni, a hazaiak pedig folyamatosan támadtak, sokszor egyenlő állásnál is felállva. Amennyiben a Vasas nem cifrázta volna a ziccereket, úgy a mérkőzés felénél már tíz lőtt gól fölött lehetett volna, de természetesen a komoly előny miatt, már nem volt 100 %-os a koncentráció. Ettől függetlenül ebben a játékrészben is potyogtak a gólok, szám szerint négyszer találtunk be az ellenfél hálójába. Berta Ákos a 24. percben egy kipattanót kotort be, majd Makinen lövése csorgott át Szőke  lábai között (26. perc), Szirányi a 29. percben egy látványos, de nem túl erős íveléssel vette be a lilák kapuját, végül Makinen egy bődületes lövéssel mattolta az UTE kapusát (35. perc). A nyolcadik gólt követően Ancsin János kapuscserére szánta el magát, Hajek Márk jött be Szőke helyére, de őt is hamar felavatta csapatunk. A gólokon kívül is sok helyzetet alakított ki csapatunk, rendkívül látványos volt a támadójátékunk, de emellett meg kell említeni azt is, hogy Kiss Tamás a szórványos ellenakciók során mindig a helyén volt, így kapott gól nélkül fejeztük be a második harmadot is.

Vasas HC – Újpesti TE 4:0

III. harmad

Az utolsó játékrészre egyetlen kérdés maradt, hogy a Vasas mennyire vesz vissza a tempóból. Szerencsére nem így történt, továbbra is támadásban maradt csapatunk, felszabadultan vezettük a támadásokat. Így nem volt véletlen, hogy a 31. másodpercben már újabb gólt szereztünk Szirányi Bence második találatából. Ezzel már ő volt a harmadik duplázónk, Wéber és Makinen mellett. Ezt követően egyre több lehetőséget kapott a negyedik sor is, de a találkozó ezen szakaszában helyzeteink kimaradtak, az UTE pedig komoly erőket mozgósított a szépítő találat megszerzése érdekében, de szerencsére Kiss Tamás mindig a helyén volt. A 47. percben aztán újabb gólt szereztünk Hüffner Adrián révén, de ebben a támadásban nem csak a lövés, hanem Lubomir Sabol csodapassza is említésre méltó volt. Sok idő volt még hátra, így a szurkolók bíztak az újabb hazai találatokban, de végül ebben csalatkozniuk kellett. Támadásainkat nem sikerült góllal befejezni, Gröschl Tamás például kétszer is betalálhatott volna, de nem koncentrált eléggé a végén. Az 56. percben Popovics Patrik pedig büntetőből sem tudott betalálni, de ne legyünk elégedetlenek, hiszen a 11 lőtt gól, azért így is jó teljesítmény. A slusszpoént pedig Kiss Tamás szolgáltatta fél perccel a vége előtt, aki Davis egyes kiugrását védte óriási bravúrral, így kapott gól nélkül hozta a találkozót.

Vasas HC – Újpesti TE 2:0

A mérkőzésről elmondható, hogy hamar edzőmeccs jellege lett a találkozónak, játékosaink gyakorolhatták a támadójátékot, a lila-fehérek ugyanis ezen a meccsen nem voltak méltó ellenfelek. Így nem tudtak egy szoros meccset ajándékozni Ancsin János edzőnek fiai, aki a meccs napján ünnepelte születésnapját. Ezúton kívánunk mi is erőt, egészséget a magyar jégkorong ikonjának!

Ne feledjük, hogy vasárnap újabb mérkőzés vár ránk Fehérváron, a farmcsapat ellen. Várható, hogy ellenfelünket EBEL játékosokkal erősítik meg, így komoly csata várható, főleg annak tükrében, hogy a DAB csak nagy küzdelemben tudott győzni pénteken ellenük.

Mérkőzés hőse: Bár többen is megérdemelhették volna (köztük a kétgólosak), de ezúttal Kiss Tamásnak ítéljük oda a címet. Elsősorban azért, mert egy rosszul sikerült hétközi harmadot követően (a DAB elleni meccsen nem sikerült elkapnia a fonalat, így kapuscserére került sor), úgy hozta a gól nélküli meccset, hogy a lila-fehérek támadásai között hosszú idő telt el, így sokszor nem volt játékban, mégis több bravúrt mutatott be. További sok sikert kívánunk kapusunknak!

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 11 8 0 1 2 60:25 31
Dab.Docler 11 8 1 0 2 63:23 30
FTC-Orangeways 11 4 2 2 3 43:43 20
Miskolci JJSE 11 4 1 1 5 43:46 15
Sapa Fehérvár AV19 11 3 1 1 6 35:41 12
Újpesti TE 11 1 0 0 10 24:90 3
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo