Logo

Ugyanarról, másként – Zele, a dobos jegyzete

Piros-kék cunami a Jégpalotában

Egyetlen kérdés foglalkoztatta a szurkolókat a Jégpalotában a mérkőzés előtt, mégpedig az, hogy a Vasas játékosai komolyan veszik-e az Újpest elleni találkozót. Az első fordulóban a Megyeri úton lejátszott meccsen ugyanis játékosaink lebecsülték az ellenfelet, amely majdnem megbosszulta magát (emlékezhetünk, hogy csak az utolsó percekben sikerült biztosítani a győzelmet). Így nem volt egyértelmű, hogy a DAB ellen, vagy a Fehérvár ellen megismert csapatot látjuk viszont a jégen. A találkozó kezdetén lassan gyülekeztek a szurkolók, de a kezdésre így is összejött 350 néző (közte 20 vendégszurkoló).

I. harmad

Az első játékrészben gyorsan nyomatékosította csapatunk, hogy ezúttal nagyon komolyan veszi a mérkőzést. Egymást követték a támadások, de a harmad első felében túlkombináltuk a lehetőségeket, sokszor a 100 %-os ziccer is kevésnek tűnt a lelátóról. Aztán a 12. percben Kangyal Balázs révén megszereztük a vezetést, amely feloldotta a góltalansági gátlást. Így az elkövetkező egy percben további két találatot szereztünk, Pavlis és Fodor Szabolcs révén. Szegény Szőke kapus nehezen tudta tolerálni a gyors gólokat, sportszerűtlensége miatt 10 perces büntetéssel sújtották. A 15. percben Kangyal Balázs megszerezte önmaga második, és csapata negyedik találatát, amellyel nagyjából el is dőlt a mérkőzés. Innentől már csak az volt a kérdés, hogy hány találatnál áll meg a Vasas HC. Ebből a szempontból a csapat továbbra is nyomott, de az első játékrészben további gólokat már nem szereztünk, bár a játék szórakoztató volt. A szurkolók így elégedetten vonulhattak a büfébe, újabb sörkészlet beszerzése érdekében.

Vasas HC-Újpest 4-0

II. harmad

A szünetben az ellenfél kapust cserélt, Ancsin János megelégelte Szőke Attila teljesítményét, így pályára küldte Hajek Márkot. A Vasas ott folytatta azonban, ahol az előző harmadban abbahagyta, így a 22. percben Somogyi Balázs felavatta az új hálóőrt. Három perccel később, az egyébként igen agilisan játszó Marko Mäkinen talált be, így nem véletlenül szólt a lelátóról a “Go Marko” rigmus. A 33. percben Svasznek Bence kapott 2 perces büntetést, amely azért volt nevezetes, mert ebből szerezte meg a szépítést a lila-fehér alakulat Rusznyák Béla révén (mint később kiderült, ez volt az UTE egyetlen találata), ezzel megfosztva a shot out lehetőségétől Kiss Tamást. Csapatunk láthatóan “feldühödött” a vendéggóltól, így nem egészen egy perccel később újra beállítottuk a hatgólos különbséget a fiatal Wéber Zsolt révén. Ezt követően az első harmadban megismert egy perc alatti három gólos csúcsot újra beállítottuk. Először Marko Mäkinen a közönség egyik nagy kedvence duplázott, majd Lubomir Sabol is betalált, így már nyolcgólos volt a különbség. A 38. percben pedig megtörtént az, amelyre sok Vasas szurkoló már az első forduló óta várt, emberhátrányos helyzetben egy csodálatos kontra végén, Marko Kiprusoff megszerezte élete első OB I-es találatát. Nem véletlenül tapsolt felállva a hazai közönség az öreg harcosnak. Az utolsó harmadra már csak az volt a kérdés, hogy csapatunk megszerzi-e az idei gólrekord győzelmét.

Vasas HC-Újpest 10-1

III. harmad

Az utolsó játékrészre Kurkinen mester sokkal több lehetőséget biztosított a fiataloknak, így egy kicsit enyhült a nyomás az újpesti kapura. Ettől függetlenül Wéber Zsolt emberelőnyös góljával (ez már a második gólja volt a fiatal játékosnak) és Lubomir Sabol találatával megnyertük ezt a játékrészt is. A 12-1-es győzelemmel pedig új idei gólrekordot állított be csapatunk, így nem véletlenül tapsolt a nézősereg az újabb győzelemhez. Ezzel a Vasas HC továbbra is veretlen az OB-I középszakaszában, vasárnap pedig Miskolcon vár ránk egy nehéz mérkőzés.

Vasas HC-Újpest 12-1

A mérkőzés hőse: Nehéz volt a választás a mai mérkőzésen, hiszen több kiváló teljesítmény volt a csapatban, a kétgólos Kangyal Balázs, Marko Mäkinen, Lubomir Sabol vagy Wéber Zsolt. A címet viszont Marko Kiprusoff érdemelte ki, aki a kiváló passzokon és jó helyezkedésen túl gólpasszal és emberhátrányos góllal segítette győzelemre csapatunkat. Gratulálunk csapatunk idegenlégiósának, és várjuk a további kiváló teljesítményeket.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 7 6 0 0 1 39:16 24
Dab.Docler 8 5 1 0 2 46:18 21
Miskolci JJSE 8 4 0 1 3 36:33 13
FTC-Orangeways 7 2 1 1 3 25:33 11
Sapa Fehérvár AV19 8 2 1 1 4 26:30 9
Újpesti TE 8 1 0 0 7 22:64 3
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo