Logo

Nem tizenkettő-egy tucat meccs volt

Gólparádéval és látványos játékkal szolgálta ki a Vasas HC a Jégpalota közönségét. Már az első buli után lőtt kapuvassal (Makinen) jelezték a fiúk, ezúttal nincs kegyelem, komolyan veszik a mérkőzést. Ugyan 12 percig nem esett gól, de nyomasztó fölényben játszottunk, az UTE képtelen volt eljutni a kapunkig. Volt, hogy a félpályáról ellőtték a korongot, a kék vonalnál beljebbről nem is jutottak lövéshez. Eközben a Vasas sorra alakította ki a helyzeteit. Végül a 13. percben megtört a gólcsend, három (!) gólt szereztünk ekkor (Kangyal, Pavlis, Fodor Sz.). Újabb két perc elteltével Kangyal Balázs ismét gólt szerzett.

A negyedik gól után az UTE teljesen szétesett, a Vasas játékosai hosszú időszakokra eltüntették a korongot; emberhátrányban is felálltak az újpesti harmadban támadni.

A második harmadban a negyedik sor is lehetőséget kapott, de a mérkőzés képe nem változott. Somogyi Balázs és Marko Makinen góljaira ugyan emberelőnyből válaszolt Rusznyák Béla, de ezzel csak „felbosszantani” tudták csapatunkat; ismét hármat lőttünk egy perc alatt (Wéber, Makinen, Sabol). A 38. percben a gyorsan közönség kedvenccé vált Kiprusoff emberhátrányból – Gergely Csaba tökéletes passza után – megszerezte első magyarországi gólját. A harmadban szerzett hat gól mellett sok helyzetet is kialakítottunk, a szép megoldások közül a legnagyobb sikere talán Gröschl Tamás passzának volt; az UTE kapuja mögül, a kapu felett átemelve ejtette a korongot középre, igaz a társakat is meglepte, így nem lett helyzet a passzból.

A harmadik harmadban Marko Kiprusoff helyett Hüffner Adrián játszott. A meccs az újpesti harmadban zajlott, de a macska-egér játék csak az 53. percben eredményezett újabb gólt. Ekkor a negyedik sorunk 10 másodperc alatt használta ki az emberelőnyünket; Szergej Maszlov a már fekvő Hajek Márk előtt passzolt Wéber Zsolthoz, aki nem hibázta el az üres kaput. A végén Lubomir Sabol is duplázott; az újpestiek csere közben elfelejtkeztek a korongról, centerünk megköszönte az ajándékot, elfektette a kapust és fonákkal a kapuba pofozta a pakkot.

A meccs végén a szokásos csoki esővel köszönték meg a szurkolók az előadást. A csokiból jutott volt játékosunknak, Virág Csabának és Szajbert Krisztián testvérének, Szajbert Patriknak is.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 7 6 0 0 1 39:16 24
Dab.Docler 8 5 1 0 2 46:18 21
Miskolci JJSE 8 4 0 1 3 36:33 13
FTC-Orangeways 7 2 1 1 3 25:33 11
Sapa Fehérvár AV19 8 2 1 1 4 26:30 9
Újpesti TE 8 1 0 0 7 22:64 3
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo