Logo

Gyógyfürdőben készültek a rangadóra Kangyalék

Tökéletesen feltöltődtek Kangyal Balázsék a városligeti Széchenyi Fürdőben eltöltött néhány óra alatt, így készültek a Vasas HC jégkorongozói a vasárnapi, Dab.Docler elleni rangadóra. A fürdőzést a légiósok is nagyon szeretik, Kangyalék mosolyogva mesélik, hogy volt olyan játékosuk, akit azzal cukkoltak, hogy kis túlzással a budapesti gyógyfürdők öregebbek, mint az ő országuk.

Nagyon szeretünk gyógyfürdőbe járni, hetente egyszer jövünk – mondja Kangyal Balázs hátvéd, a Vasas HC klubigazgatója. – Mindenki igénye szerint használja a szolgáltatásokat. 18 medence van, sokan az úszómedencét használják, más a termálvizes medencét veszi igénybe. Az úszás is tökéletesen regenerál, a 38 fokos gyógyvizes ülőmedence vize pedig az ízületi gyulladásokra, ortopédiai problémákra, kisebb mikrósérülésekre van jó hatással.

Kangyal hozzátette, hogy a jégkorong nagyon igénybe veszi a játékosokat, gyakran olyan apró sérüléseket szednek össze, amelyek nem is fájnak, ezért nem veszik észre őket. Ám ezekre rásérülve már súlyosabb gond elé néznének. Éppen az effajta problémákra jelent tökéletes megoldást a termálmedence, amelyet használva úgy gyógyulhatnak, hogy még jól is érzik magukat.

A sakktáblákhoz azonban nem nagyon férünk oda – veti közben Sille Tamás nevetve –, azt az idősebb „kollégák” lefoglalják egész napra.

A játékosok körében igen népszerűek még a gőzkamrák és a szaunák, a jövőben pedig ki fogják próbálni az iszapkezelést, a víz alatti sugármasszázst és a szénsavas kádfürdőt is.

Elképesztő változásokon ment át a Széchenyi Fürdő – folytatja Kangyal –, ez már valódi világszínvonal. A légiósainknak is nagyon tetszik a Szecska, örülünk, hogy elviszik hazánk jó hírét saját országukba. Korábban játszott nálunk észak-amerikai jégkorongos is, cukkoltuk is rendesen, hogy a magyar gyógyfürdők nagyobb múltra tekintenek vissza, mint az ő hazájuk.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 13 9 0 1 3 64:30 34
Dab.Docler 13 9 1 0 3 71:30 33
Miskolci JJSE 13 6 1 1 5 59:52 21
FTC-Orangeways 13 4 2 2 5 52:56 20
Sapa Fehérvár AV19 13 4 1 1 7 41:48 15
Újpesti TE 13 2 0 0 11 31:102 6
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo