Logo

Zele beszámolója – Valami baj van!

Pénteken az FTC csapatát fogadtuk a Jégpalotában, úgy, hogy a héten már második alkalommal találkoztunk a zöld-fehérekkel, miután szerdán hosszabbítás után, 5:4-es vereséget szenvedtünk tőlük. Az akkori kudarc utáni első edzésen komoly fejmosást kaptak játékosaink, így szurkolóink abban bíztak, hogy visszavágunk a Ferencvárosnak. Ez azért is fontos volt, mert csütörtöki győzelmével a DAB egy pontra megközelítette csapatunkat, egy esetleges győzelemmel viszont újra négy pontos előnnyel várhattuk volna a vasárnapi rangadót. A mérkőzés előtt gyülekeztek a nézők, így a kezdésre mintegy 500-an várták a kezdősípszót, köztük, mintegy 30 vendégszurkoló.

I. harmad

Jól kezdett csapatunk, már az első pillanattól kezdve beszorítottuk ellenfelünket. Folyamatosan gördültek támadásaink, amelyből az 5. percben Lubomir Sabol be is talált, így természetesen vártuk a további megnyugtató találatokat. Továbbra is támadásban maradtunk, Sille Tamás és Marko Makinen újabb gólokat szerezhettek volna, de ahogy lenni szokott a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát, az FTC teljesen váratlanul egyenlített Borsos révén. Derült égből villámcsapásként érte a zöld-fehér gól a hazai szurkolókat, hiszen a mérkőzésben nem volt benne ez a változás. Sajnos az egyenlítés megzavarta csapatunkat, az addigi fölény továbbra is megmaradt, de igazán komoly helyzetet nem igazán tudtunk kialakítani. Ebben az időszakban inkább a keménykedés volt a jellemző a pályán, a játékvezető ki is osztott két páros kiállítást a küzdőfeleknek. Az első játékrész így döntetlen állásnál fejeződött be, szurkolóink nem túl boldogan mentek a büfébe, hiszen biztos vezetésre számítottak a szerdai mérkőzés után.

Vasas HC – FTC-Orangeways 1:1

II. harmad

A középső játékrész ott folytatódott sajnos, ahol az első befejeződött, az FTC védekezett, mi pedig támadgattunk, de igazi helyzet nélkül (talán Sabol lehetősége volt ez alól kivétel). Sok volt a felesleges szabálytalanság, emiatt pedig gyakran voltunk emberhátrányban, az egyik ilyen alkalommal Kiss Gábor meg is szerezte a vendégeknek a vezetést (34. perc). A lelátón sokat bosszankodtak a hazai nézők, semmilyen elképzelést nem láttunk csapatunktól, próbáltunk ugyan nyomni, de az egész inkább kínlódásnak tűnt. Nem volt sajnos a csapatban senki, aki kezébe vette volna a karmesteri pálcát, nem láttuk a sokszor megcsodált sokpasszos játékunkat, egyéni megoldásokkal operáltunk, sikertelenül. Kilátástalan volt sajnos a játékunk, így bosszús szurkolókat lehetett látni a hazai oldalon, sokan nem igazán hittek a feltámadásban. Ellenfelünk gyakorlatilag nem csinált semmit, néhány kontrájából viszont szerzett két gólt, és ez elég is volt a vezetésükhöz.

Vasas HC – FTC-Orangeways 0:1

III. harmad

Az utolsó játékrészre egyetlen kérdés maradt, a Vasas képes-e változtatni a játékán, mert az addigi teljesítmény kevésnek tűnt a fordításhoz. Az utolsó játékrész elején így kicsit összeszedettebbnek tűnt a csapatjátékunk, nem merült ez ki túl sok helyzetben, de megint beszorítottuk a zöld-fehéreket. Sajnos újabb kiállításokat kaptunk, melyből a 48. percben Lubomir Sabol emberhátrányban betalált (csodálatos gól volt egyébként). Így felvillant a reménysugár, de sok volt még hátra az emberhátrányból. Sajnos be is következett az, amit senki nem hitt, az FTC újra megszerezte a vezetést Kiss Gábor második góljából. Ennek megfelelően a vezetés megszerzése helyett, újra hátrányba kerültünk. Szurkolóink azonban továbbra is buzdították csapatunkat, de ment az idő és egyre nehezebbnek tűnt a győzelem megszerzésének lehetősége. Játékosaink offenzívába kezdtek, de továbbra sem sikerült igazi helyzetet kialakítani. Az utolsó percre Kurkinen mester levitte kapusunkat is, de a kockázat sajnos nem a várt eredményt hozta, egy a támadóharmadban lepattant korongot Mamic az üres kapunkba lőtt, így el is dőlt a mérkőzés.

Vasas HC – FTC-Orangeways 1:2

A mérkőzés sajnos nem azt hozta, amelyet előzetesen elvártunk, nem hittünk abban, hogy az FTC egy hét alatt kétszer is legyőzi csapatunkat. A szerdai esetet még kisiklásnak hihettük, de a pénteki események bebizonyították, hogy komolyabb a baj. Valami nagyon nincs rendben a csapatnál, semmit nem látni a korábbi taktikus, kombinatív játékunkból. Játékosaink talán már elhitték, hogy meg van a középszakasz első helye, és túl hamar leeresztettek, ez pedig két komoly pofont eredményezett. Vasárnap a DAB elleni rangadó vár ránk, amely a jelenlegi helyzetünkben nagyon nehéznek tűnik, de bízzunk benne, hogy játékosaink megértik a helyzet fontosságát, és újra jó játékkal és győzelemmel örvendeztetik meg a szurkolóinkat.

Mérkőzés hőse: A mai mérkőzés után nehéz kiemelni bárkit, de két lőtt gólja miatt Lubomir Sabolt választottuk a mérkőzés hősének. Légiósunk az egész idényben szállítja a gólokat, így igazán kiváló választás volt az egyik légiós pozícióba. Bízunk benne, hogy az OB-I hátralévő szakaszában is számíthatunk váratlan megoldásaira. Sok sikert kívánunk ehhez!

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 13 9 0 1 3 64:30 34
Dab.Docler 13 9 1 0 3 71:30 33
Miskolci JJSE 13 6 1 1 5 59:52 21
FTC-Orangeways 13 4 2 2 5 52:56 20
Sapa Fehérvár AV19 13 4 1 1 7 41:48 15
Újpesti TE 13 2 0 0 11 31:102 6
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo