Logo

Interjú Szappanos Dáviddal

A Vasas HC – Újpest mérkőzés előtt kerestem meg Szappanos Dávidot, csapatunk súlyos sérülésből lábadozó csatárát. Az apropót az adta, hogy a vártnál hamarabb megkezdte a rehabilitációt ponterős játékosunk, így aziránt érdeklődtem, hogy mikorra várható visszatérése a pályára.

ZL: Kezdjük természetesen a legaktuálisabbal, hogy vagy?

SZD: Köszönöm szépen a kérdést! Szerencsére a vártnál gyorsabban javul a sérülésem, lejárok már az edzésekre, kerékpározom, erősítek és gyógytornára járok. Ha minden jól alakul, akkor a jövő héten talán már jégre is tudok lépni.

ZL: Hát ez kiváló hír, ezek alapján, hogy látod, pályára léphetsz-e idén az OB-I rájátszásában, hiszen természetesen szükségünk van még egy gólerős csatárra?

SZD: Nagyon bízom abban, hogy ez összejön, hiszen a térdem már jó állapotban van. A középszakasznak március 13-án lesz vége, így bízom benne, hogy az elődöntőben és a döntőben már játszani tudok.

ZL: Tekintsünk kicsit vissza erre az esztendőre, ellentmondásosan alakult számodra, hiszen nagyon jól indult az idény, a Mol liga alapszakaszában te voltál a legjobb pontszerzőnk, majd bekerültél a magyar válogatottba is. Aztán a Csíkszereda elleni elődöntőben történt sajnálatos sérülés miatt kimaradtál az OB-I középszakaszából, és elúszni látszik a budapesti világbajnoki szereplés is. Hogyan emlékszel vissza az ominózus eseményre?

SZD: Máig nagyon rossz visszatekinteni erre, nem is szívesen teszem, de megpróbálom felidézni a történéseket. Az első harmad elején bevittem a korongot a támadóharmadba, kijött rám a csíkszeredai hátvéd (Góga Attila), szemből leütközött – érzésem szerint nem szabályosan – és az ütközés hatására kiment a térdem, nem tudtam folytatni a játékot. Sajnos az orvosi vizsgálat alapján kiderült, hogy részlegesen elszakadt a térdszalagom. Úgy gondolom, hogy a székely hokis nem akart szándékosan sérülést okozni, inkább egy szerencsétlen mozdulat volt.

ZL: Természetesen mi is nagyon sajnáljuk a történteket, hiszen így kimaradtál a MOL liga rájátszásának hátralevő részéből (nem is sikerült a döntőbe jutás), a Magyar Kupa döntőből és az OB-I középszakaszából, reméljük azért a rájátszásában már számíthatunk rád.

Milyen terveid vannak a jégkorongban rövid- és középtávon?

SZD: Ez egy nagyon jó kérdés, hazai vagy külföldi lehetőségre gondolsz?

ZL: Bármi érdekes lehet, de ezek szerint külföldi lehetőségben gondolkodsz?

SZD: Igen, de nem teljesen úgy, ahogy alapból most mindenki gondolná. Szó volt korábban arról ugyanis, hogy a Vasas HC részt venne valamilyen komolyabb külföldi ligában, beszéltünk a német másodosztályról, az osztrák bajnokságról. A magam részéről nagyon örülnék egy ilyen lehetőségnek, hiszen egy jóval erősebb bajnokságban is megmérettethetnénk magunkat. Emellett természetesen nagyon bízom abban, hogy a Vasas idén megnyeri az OB-I-et. Végül természetesen ott van a válogatottság, már idén szerettem volna a keret közelébe kerülni, ami a sérülés miatt sajnos nem jön össze, hiszen két hónapja nem tudok játszani.

ZL: Gondolom, jövőre mindenképpen be szeretnél kerülni a keretbe?

SZD: Természetesen nagy álmom, hogy jövőre újra bekerüljek a magyar válogatottba.

ZL: Hogyan vélekedsz arról, hogy a Budapest Starsból Vasas HC lett a csapat neve, mi a véleményed a Vasas image váltásról?

SZD: Nekem nagyon tetszik ez, hiszen bár addig is voltak nézőink, a Vasas névvel megjelentek a hangos szurkolók, és természetesen egy ilyen közegben teljesen más játszani. Emellett nagyon jó érzés egy országos, mindenki által ismert nagy klubhoz tartozni.

ZL: Sokak által ismert, hogy Jászberényből származol, amelynek korábban erős hokiélete volt. Hogy látod, vannak-e tervek egy komolyabb csapat alakításra?

SZD: A régi Lehel pálya bezárása után, a főiskola udvarán felépítettek egy új műjégpályát, amely sajnos nincs még befedve (a tetőszerkezet elkészült, de pénzügyi okok miatt nem sikerült beépíteni), de van már három amatőrcsapat és az utánpótlás neveléssel is keményen foglalkoznak. Így bízom benne, hogy hosszútávon újra lesz Jászberénynek OB-I-es hokicsapata.

ZL: Köszönöm a beszélgetést, természetesen további sok sikert kívánunk neked és bízunk abban, hogy a jövőben elkerülnek a sérülések.

SZD: Köszönöm én is az interjút, remélem tényleg így lesz.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 13 9 0 1 3 64:30 34
Dab.Docler 13 9 1 0 3 71:30 33
Miskolci JJSE 13 6 1 1 5 59:52 21
FTC-Orangeways 13 4 2 2 5 52:56 20
Sapa Fehérvár AV19 13 4 1 1 7 41:48 15
Újpesti TE 13 2 0 0 11 31:102 6
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo