Logo

Életre-halálra

Pénteken 19 órai kezdettel találkozunk az FTC-vel utolsó előtti középszakaszbeli találkozónkon. Mindkét csapat számára kritikus a pénteki mérkőzés, hiszen a mieink az első pozícióért küzdenek, ellenfelünk pedig az utolsó rájátszást érő helyért harcol a Miskolccal és a Fehérvár farmcsapatával. Jelenleg egypontos előnyünk van a DAB-Docler-rel szemben, így biztonsággal csak a győzelem jelentheti a jelenlegi előnyünk megtartását, hiszen a Dunaújváros az Újpest ellen várhatóan bezsebeli a három pontot. A Ferencváros a forduló előtt a negyedik helyen áll, szintén egy ponttal elmaradva a harmadik, még elődöntőt jelentő helytől. Ebből is látható, hogy mindkét együttesnek égető szüksége van a három pontra. Várhatóan a hazai közönségük előtt, mindent megtesznek a győzelemért, így nagyon nehéz mérkőzés vár csapatunkra.

Mivel sérült csatáraink felépültek, három, azonos erősségű sorral játszhatunk. A mérkőzésen a Gergely Csaba, Marko Makinen, Fodor Szabolcs első sorral kezdünk, a másodikban Lubomir Sabol, Gröschl Tamás és – a hosszú idő után visszatérő – Szappanos Dávid játszik majd. A harmadik támadótriót Nathan Martz, Libor Pavlis és SomogyiBalázs alkotja. Ha a mérkőzés ritmusa engedi, Kurkinen mester a negyedik (szintén erősnek tűnő) sorunkat is bevetheti; Berta Ákossal, Popovics Patrikkal és Fodor Csanáddal. Úgy tűnik, hogy komoly harc lesz csapaton belül az első három sorba kerülésért, ami sokat javíthat a csapat teljesítményén. Marko Kiprusoff valószínűleg vasárnaptól játszhat, de ma már jégen volt. A meccsre három védőpárral megyünk; Sille Tamás Szirányi Bencével, Kangyal Balázs Nagy Richárddal, Svasznek Bence pedig Hüffner Adriánnal játszik együtt.

A mieink a középszakaszban eddig kétszer találkoztak a zöld-fehérekkel; Pesterzsébeten jó kezdést és kétgólos előnyt követően hosszabbítás után vesztettünk 5:4-re, majd rá két napra, a Jégpalotában gyenge játékkal 4:2-es vereséget szenvedtünk úgy, hogy a csapatjátékunk sok kívánni valót hagyott maga után.

Ezek alapján egy nagyon nehéz mérkőzést várhatunk: amennyiben a DAB ellen látott játékunkat hozzuk, úgy nyerhetünk, de ha a korábbi Ferencváros elleni játékunkat látjuk viszont, akkor nagyon nehéz lesz a küzdelem a várhatóan nagyon elszánt zöld-fehér csapat ellen.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
0 : 0
Következő mérkőzés: 2011. 03. 15. 17:30, Jégpalota
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 15 11 0 1 3 74:33 40
Dab.Docler 15 10 2 0 3 87:38 38
Miskolci JJSE 15 7 1 2 5 68:59 25
FTC-Orangeways 15 5 2 2 6 57:63 23
Sapa Fehérvár AV19 15 4 1 1 9 43:57 15
Újpesti TE 15 2 0 0 13 36:115 6
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo