Logo

Zele beszámolója – Rutinos győzelem

Székesfehérváron volt vasárnap este jelenése a Vasas HC-nek a középszakasz újabb mérkőzése kapcsán. Már félhatkor megérkeztünk az ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokhoz (ahol természetesen tisztelegtünk a fiatalon elhunyt csatárzseni emlékfala előtt), így elcsíptük még a bemelegítés második felét. Sajnálatos módon betegségek és sérülések miatt többen is hiányoztak az előzetesen megadott csapathoz képest, így Nathan Martz-en és Szappanos Dávidon túl, Berta Ákos és Marko Kiprusoff sem melegített együtt a többiekkel, Kangyal Balázs pedig betegen vállalta a játékot. Szerencsére Rajna Miklós (bár még nem múlt el teljesen a betegsége) már le tudott ülni a kispadra, így Fodor Csanád visszakerülhetett a keretbe. Ellenfelünknél nem lehetett előzetesen tudni, hogy hányan kerülnek át az EBEL keretből a farmcsapathoz, de végül csak Hegyi Ádám, Nagy Gergő és Tóth Adrián melegített együtt a többiekkel. A csarnokban egyébként hidegebb volt, mint kint, így fiatal szurkolóink meglehetősen fáztak a vendéglelátón, amin persze enyhített a mérkőzés során megkaparintott három korong. A kezdésre mintegy 250 néző gyűlt össze a lelátón, közte egy maroknyi Vasas szurkoló.

I. harmad

A mérkőzés néhány perc csúszással kezdődött, de onnantól kezdve – talán a hideg miatt is – meglehetősen nagy hajtással kezdtek a csapatok. A fiatal fehérváriak az első percekben több támadást is vezettek ellenünk, de Kiss Tamás a helyén volt, így csapatunk szép lassan átvette az irányítást. Ennek megfelelően a hatodik percben megszereztük a vezetést Fodor Szabolcs találatával, aki a Macekről kipattanó korongot lőtte a kapuba. A vezetés még inkább megnyugtatta csapatunkat, rutinosan játszottunk, a fehérvári támadásokat már a kékvonalnál megakadályoztuk, a szórványos támadásokat pedig kapusunk hatástalanította. További gólokat is szerezhettünk volna, de sokszor túlkombináltuk az akciókat, így az első játékrész végén egygólos előnyünknél vonultak a csapatok az öltözőbe, dobunk ütemes hangjára. Érdekes volt, hogy szinte alig volt játékmegszakítás a harmadban, folyamatos volt a küzdelem, és az egész játékrészben összesen egy kiállítást (Strenk Hunor) kaptak a csapatok.

Sapa Fehérvár AV19 – Vasas HC 0:1

II. harmad

A második harmad ott folytatódott ahol az előző abbamaradt, sokat korcsolyáztak a csapatok, de kevés volt az ütközés. Csapatunk sokat passzolva igyekezett eljutni a fehérvári kapuig, de az utolsó átadásba mindig belenyúlt egy védőbot, így sokáig nem tudtuk növelni előnyünket. Fiatal ellenfelünk nem igazán találta a játékunk ellenszerét, így ebben a harmadban kevés veszély alakult ki Kiss Tamás kapuja előtt. A 33. percben aztán egy szép Popovics átadásból Somogyi Balázs növelte előnyünket, majd a harmad utolsó percében Szirányi Bence lőtte el a hosszút Macek kapus mellett. Ekkor már érezhető volt, hogy a mérkőzés eldőlt, így az utolsó harmadra csak az a kérdés maradt, hogy hány góllal fejezzük be a meccset, illetve a Fehérvár megszerzi-e a szépítő találatot. A szünetben a szurkolók közül sokan a melegedőben kerestek ideiglenes enyhülést a hideg ellen.

Sapa Fehérvár AV19 – Vasas HC 0:2

III. harmad

Az utolsó játékrészben érezhetően lassult az addig sem egetverő iram, a mieink rutinosan tartották az eredményt, a fehérváriakban pedig nem volt annyi, hogy igazán komoly helyzetet alakítsanak ki. Amikor pedig odaértek a kapunk elé, úgy Kiss Tamás lezárta a réseket, így csendesen csordogált a mérkőzés. Csak a szurkolók rigmusai és a Vasas dob ütemei teremtettek igazi meccshangulatot. Az 54. percben Farkas Tamás kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, amelyet Fodor Szabolcs révén (akinek ez volt a második gólja) ki is használtunk. Ezt követően a Fehérvár megpróbálta a szépítő találatot megszerezni, de ezen a napon Kiss Tamásnak nem tudtak túl járni az eszén, aki az Újpest után megint gól nélkül hozta a mérkőzést. Ennek megfelelően a meccs végén megérdemelten dobáltak csokoládékat a fiatal Vasas szurkolók játékosainknak.

Sapa Fehérvár AV19 – Vasas HC 0:1

A mérkőzésen a várt nagy csata elmaradt, a mieink hozták a sokpasszos játékukat, és ebből szép lassan felőrölték a fehérvári csapatot. Ellenfelünk sokat korcsolyázott, de nem igazán találták a védőjátékunk ellenszerét, Kiss Tamás pedig minden lövést hárított. Érdekesség, hogy a meccseinket jellemző kemény testjáték és ütközés elmaradt, nem véletlenül a kiállítási arány 3:4 volt csak. Szerdán Pesterzsébeten játszunk a Ferencváros ellen, ahol mindenképpen győzelmet várunk a csapattól, reméljük addig a betegeink is felgyógyulnak.

Mérkőzés hőse: Ezúttal Fodor Szabolcsot választottuk meg a mérkőzés hősének, elsősorban a szerzett két gólja (amely keretbe szedte a mérkőzést) és erős mezőnymunkája miatt. Az elmúlt időszakban Szabolcs alárendelte magát a csapat érdekének, és elsősorban a gólpasszok terén jeleskedett, kiváló technikáját jól érvényesíti a Vasas technikás, sokpasszos játékában. További sok sikert kívánunk neki!

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 12 9 0 1 2 62:25 34
Dab.Docler 12 8 1 0 3 63:25 30
FTC-Orangeways 12 4 2 2 4 47:48 20
Miskolci JJSE 12 5 1 1 5 54:50 18
Sapa Fehérvár AV19 12 4 1 1 6 40:45 15
Újpesti TE 12 1 0 0 11 28:101 3
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo