Logo

Mint az UTE ellen: VHC-Dab: 5:2

Harmadik meccsét is megnyerte a Vasas HC az OB/I. középszakaszában és veretlenül, hat pont előnnyel vezeti a magyar bajnokságot.

Csapatunk fegyelmezetten és koncentráltan játszotta végig a mérkőzést; a második harmad egy rövid periódusától eltekintve végig fölényben volt. Mind a három sorunk kiváló teljesítményt nyújtott, az öt gól mellett több kapuvasat is lőttünk.

Az első harmad elején egy emberelőnyből szerzett vezetést a Dab, de a kiállításból visszatérő Marko Makkinen egy percen belül egyéni akcióból egyenlített. Csapatunk lendületesen játszott, több helyzetet is kialakított, de a vezetést végül egy védőről megpattant, a kapuba épp hogy becsorgó lövésből szereztük meg, Berta Ákos révén. Három perccel később Lubomir Sabol két csellel játszotta magát tisztára, majd a középen érkező Hardi Richárd botjára emelte a korongot, aki nem hibázott és megszerezte harmadik gólunkat. A harmad Vasas fölényét mutatta a 26:6-os kapura lövési arány is.

A második harmad kiegyensúlyozottabb játékot mutatott, de Libor Pavlis révén így is növelni tudtuk előnyünket.

A harmadik harmadban már inkább csak az eredmény tartására törekedett csapatunk. Ugyan a harmad elején Magosi Bálint szépített, de két percre rá Libor Pavlis, Nathan Martz tökéletes passzát kihasználva lehűtötte az éledező újvárosi reményeket. Ezt követően a második harmadban kisebb fejsérülést szenvedett Martz helyett Popovics Patrik játszott. Az eredmény már nem változott, így jogosan ünnepelte a csapatot a szép számú hazai közönség.

A mérkőzést fokozott érdeklődés kísérte a játékvezető személye miatt is; az a Lyle Seitz fújta a sípot, aki 736 NHL mérkőzésen szerepelt bíróként. A Magyarországon megszokottól eltérő felfogásban vezette a mérkőzést, az ütközéseket, a test-test elleni játékot engedte, de azonnal lefújt minden szabálytalan bothasználatot, fejre irányuló támadást. Nem voltak „kompenzációs” kiállítások és nem kívánt főszereplője lenni a mérkőzésnek. Meccs utáni nyilatkozata szerint a játék sebessége tetszett neki, de sokkal több fizikai kontaktushoz, ütközéshez szokott és a játékosok fizikuma is más, mint Észak-Amerikában.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 4 4 0 0 0 22:8 18
Dab.Docler 5 3 1 0 1 34:12 15
FTC-Orangeways 4 1 1 1 1 18:23 8
Miskolci JJSE 5 2 0 1 2 21:23 7
Újpesti TE 5 1 0 0 4 13:36 3
Sapa Fehérvár AV19 5 0 1 1 3 13:19 3
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo